Vanliga FrĂ„gor & Övrigt

Filmer:

Hur Knyter Jag mitt bÀlte? Klicka HÀr

Ordlista mm:

Japanska ord som anvÀnds i Dojo

Priser:

Jag kan bara trÀna 1 gÄng i veckan, kan jag fÄ rabatt?
TyvĂ€rr. VĂ„rtrĂ€ningsavgift/ medlemsavgiften Ă€r utformad för att tĂ€cka dessa kostnader som finns, och dĂ€rför kan vi inte ge individuella rabatter, trots att du kanske bara trĂ€nar en gĂ„ng i veckan. I sĂ„na fall kan det vara bĂ€ttre att betala drop-in eller köpa ett 10 – Klippkort se vĂ„r prislista. MĂ„ste jag betala en separat medlemsavgift eller kan jag bara betala trĂ€ningsavgiften?
Japp, trĂ€nar du karate sĂ„ Ă€r det en separat medlems avgift per kalender Ă„r. Avgiften Ă€r till klubben och tĂ€cker din försĂ€kringar, medlemskap i Riksidrottsförbundet, Karateförbundet samt SKKA – vĂ„r stilorganisation
Är ni mĂ„nga i familjen som trĂ€nar sĂ„ fĂ„r man lite rabatt. Se prislista.

Kan jag fÄ tillbaka mina pengar om jag Ängrar mig eller slutar innan min trÀningsperiod har gÄtt ut?
Generellt sett nej. Om du dÀremot har skadat dig (under trÀningen) kan du fÄ trÀningsavgiften flyttad eller fryser vi in den tills du börjar trÀna igen. Dock som lÀngst 12 mÄnader. Du mÄste Àven visa upp ett lÀkarintyg
Terminsavgift kan inte heller överlÄtas pÄ nÄgon annan.

Varför Àr det sÄ dyrt/billigt
Tro det eller ej, i jĂ€mförelse med vad du fĂ„r pĂ„ andra kampsportsklubbar  eller trĂ€ningsklubbar sĂ„ Ă€r Åhus Karateklubb oerhört billigt. JĂ€mför utbud ,vad du fĂ„r för pengarna/ tider / lokal samt Instruktörernas kunskap och erfarenhet med andra stĂ€llen sĂ„ Ă€r det verkligen billigt. Hemligheten bakom detta ligger i att alla vĂ„ra instruktörer arbetar ideellt. I snitt om du betalar för ett Ă„rs trĂ€ning ca  50 veckor inkl. medlemsavgiften sĂ„ hamnar du pĂ„ 16:- /pass för barn och 30:- för en vuxen. RĂ€knat pĂ„ att du trĂ€nar 3 ggr i veckan. Utnyttjar du Ă€ven andra pass plus anvĂ€nder lokalen för egen trĂ€ning pĂ„ annan tid Ă€n ordinarie trĂ€ningstid sĂ„ blir det Ă€nnu billigare.

TrÀningstider:

Va?! FÄr jag trÀna pÄ andra tider?!

Jajamensan! SĂ„ lĂ€nge lokalen Ă€r inte uppbokad med trĂ€ningslĂ€ger, Workshops, Personlig trĂ€ning och vi har öppet sĂ„ kan man trĂ€na sjĂ€lv. Dock sĂ„ mĂ„ste du alltid kolla och be om nyckel för att fĂ„ tillgĂ„ng till Taiso – Dojo!

Men vad Àr Taiso och vad innebÀr det?
Taiso Àr ett japanskt ord och kan betyda lite olika, beroende pÄ i vilket sammanhang det anvÀnds i. Normalt betyder det trÀning eller gymnastik. I Kampkonst terminologi betyder det HÄrd Fysik TrÀning! IdÚn bakom Taiso stÄr vÄr sensei Peter Mendel för.
Taiso Àr tÀnkt att vara ett personligt trÀningscenter som bedriver Kampkonst , Yoga, Meditation, Events, Workshops som inte Àr sÄ vanliga pÄ ett traditionellt trÀningsstÀlle/gym.
Taiso Ă€gs av Healingfitness i Åhus AB.

MÄste jag trÀna alla passen?
Nej absolut mÄste du inte det. Du trÀnar sÄ mycket du vill men om du vill bli bra och gradera dig pÄ de graderingstillfÀllen som finns sÄ mÄste du uppnÄ en viss tillrÀcklig skicklighet till varje grad.

MĂ„ste jag gradera mig?
Det Àr inget krav eller tvÄng att gradera sig, dÀremot Àr det trevligt att ha ett mÄl och ett bevis pÄ din fÀrdighet. Graderingar Àr utmanande och vÀldigt utvecklande. Det gÀller vuxna som barn.

Hur bra kan jag bli?
Hur lÄngt Àr ett snöre?

Kan jag bli instruktör?
Javisst kan du det! TrÀna mycket, engagera dig, gradera dig och hjÀlp till. Du fÄr alla redskap, stöd du behöver. Prata med din sensei!